Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Narancsos gluténmentes aprósütemény

édes gluténmentes aprósütemény receptHozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 1 db tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 13 dkg kukoricaliszt
  • fél narancs reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  • A tojást gondosan megmossuk, felütjük, habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kifacsart levét is. (A narancsokat alaposan mossuk meg a felhasználás előtt!)
  • Beleszórjuk a sütőporral elkevert kukoricalisztet és elkeverjük.
  • A masszából kanállal kis kupacokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól 3-5 cm-nyire és sütőbe toljuk kb. 10-15 percre.
    Akkor jó, ha a talpa kezd megpirulni.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Vendégváró gluténmentes aprósütemény vagy édes tízórai is lehet ebből a narancsos sütiből, amit kukoricaliszttel készítettünk, hogy akár a gluténérzékenyek is fogyaszthassák. Tea, vagy gyümölcs mellé javasoljuk fogyasztani.

Kategória: , ,