Narancsos gluténmentes madeleine 25 perc alatt
Iri mama egy gluténmentes teasütemény receptt küldött nekünk!:
Franciaországban a madeleine közkedvelt teasütemény. Sokféle módon készítik, teába mártogatva fogyasztják. Tudják mi a jó, igazán finom lett.
Hozzávalók (12 db gluténmentes madeleinehez):
- 2 db M-es méretű tojás
- 90 g vaj vagy margarin
- 50 g cukor
- 120 g It’s us Kate’s gluténmentes sütemény liszt keverék
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 7 g méz
- 5 g vanília aroma
A forma kenéséhez :
- 3-5 g margarin
- 3 g porcukor
A narancsos gluténmentes madeleine elkészítése:
- A margarint felolvasztom, hűtöm.
- Tálba ütöm a tojásokat, sót, cukrot, mézet, kézi mixerrel kihabosítom.
- Ezután belereszelem a megtisztított narancs héját, vanília aromát, margarint, elkeverem. Végül a liszttel simára dolgozom.
- Madeleine formát vékonyan kikenem, porcukorral leszórom.
- A tésztát habzsákba töltöm, majd a formát betöltöm.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm. Ennyi idő elég, ekkor lesz finom a sütemény, nem szárad ki.
- Nálunk nagy sikert aratott, többféle ízben kipróbálom 🙂.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető
A recept tápérték számítása folyamatban
A gluténmentes madeleine recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyors It's us gluténmentes termékek It's us Kate's low carb mix gluténmentes lisztkeverék lisztkeverék margarin méz narancs porcukor só teasütemény uzsonna és tízórai vaj vanília aroma vendégváró