Narancsos-mogyorós torta gluténmentesen
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortához:
- 3 db tojás
- 2 evőkanál Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
- 1 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 3 evőkanál kristálycukor
- fél teáskanál gluténmentes sütőpor
- 3-4 evőkanál narancslekvár
- 20 dkg natúr krémsajt (laktózérzékenyeknek ötlet: ARLA Lacto Free krémsajt)
- 3 evőkanál porcukor (helyettesíthető eritrittel)
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 5 dkg aprított sótlan földimogyoró
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.
- Beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert Schar Mixet C-t és összekeverjük.
- Kivajazott, lisztkeverékkel körbeszórt 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 °C fokon kb. 20 percig sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd ha kihűlt, kivesszük a tortaformából és óvatosan félbevágjuk.
- Az alsó lap tetejét megkenjük a narancslekvárral, majd rákanalazzuk a porcukorral kikevert krémsajtot.
- Ráhelyezzük a másik lapot és hűtőbe tesszük.
- Közvetlenül tálalás előtt olvasztott gluténmentes étcsokival locsoljuk meg a tetejét és aprított mogyoróval szórjuk meg.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: közepes
Tápérték 1 szeletben |
10 szelet készítése esetén | 12 szelet készítése esetén |
Energia | 881,1 kJ / 214,9 kcal | 733,5 kJ / 178,9 kcal |
Fehérje | 5,5 g | 4,5 g |
Zsír | 10,9 g | 9,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,9 g | 4,2 g |
Szénhidrát | 22,2 g | 18,5 g |
amelyből cukrok | 17,3 g | 14,5 g |
Élelmi rost | 1,4 g | 1,2 g |
A narancsos-mogyorós gluténmentes torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor földimogyoró gluténmentes étcsokoládé kakaópor krémsajt narancslekvár Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék sütőpor tojás torta