Néró – rizslisztes gluténmentes teasütemény
Könnyű kis sütemény, lekvárral és csokoládéval megbolondítva. A gluténmentes Néró receptünk tejmentes így tejfejérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
- 25 dkg rizsliszt
- 5,5 dkg tápiókakeményítő
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
- 4 g gluténmentes sütőpor
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 12,5 dkg margarin, puha
- lekvár az kenéshez
- 4 -5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítés:
- A keksz alapanyagait kikeverjük, habnyomóba tesszük vagy keksznyomóba töltjük, és kekszeket nyomunk sütőpapíros tepsire.
- 180 °C fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- Lekvárral összeragasztjuk, olvasztott csokoládéval díszítjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 db. Néróban |
Energia | 9681 kJ / 2316 kcal | 807 kJ / 193 kcal |
Zsír | 109,1 g | 9,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 51,4 g | 4,3 g |
Szénhidrát | 286,4 g | 23,9 g |
amelyből cukrok | 35,3 g | 2,9 g |
Rost | 6,9 g | 0,6 g |
Fehérje | 31,0 g | 2,6 g |
Só | 0,1 g | 0,01 g |
- Recept címke: csokoládé édes édesítőszer glutén és tejmentes lekvár margarin rizsliszt sütőpor tápiókakeményítő teasütemény tojás