Olivás-kesudiós egytálétel
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg fekete magozott olíva
- 10 dkg natúr (sótlan) kesudió
- 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- fél teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A vöröshagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
- Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a hagymakarikákat és közepes lángon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst és 10-15 perc alatt, közepes lángon – sűrűn kevergetve – morzsásra pirítjuk.
- Közben egy száraz serpenyőbe szórjuk a kesudiót és néhány perc alatt megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük.
- Ha a hús morzsásra pirult, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverjük és tovább főzzük, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk az olivát és a kesudiót, összekeverjük és további 10 perc alatt készre főzzük.
Önmagában is nagyon finom, de tálalhatjuk gluténmentes pitával vagy naan kenyérrel is akár.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
- Recept címke: fokhagyma gluténmentes egytálétel IR barát GM receptek kesudió koriander magozott olíva olívaolaj paradicsom római kömény sertéshús vöröshagyma