Omlós sós vendégváró gluténmentes sütemény
Iri mama egy gluténmentes vendégváró süteménnyel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Most egy sós vendégváró gluténmentes sütemény receptet hoztam nektek. Nagyon finom lett.
Hozzávalók (52 sós süteményhez):
- 250 g It’s us Miklós univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 5 g só
- 4 g porélesztő
- 100 g reszelt sajt
- 50 g vaj (vagy margarin)
- 40 g zsír
- 110 g mascarpone sajt vagy túró
- 1 db közepes méretű (M-es) tojássárgája
- 15 g útifűmaghéj (psyllium rost)
Tetejére:
- 1 db M -es tojásfehérje
- 30 g reszelt sajt
Omlós sós vendégváró gluténmentes sütemény elkészítés:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Beleteszem a reszelt sajtot átforgatom.
- Ezután a többi hozzávalóval begyúrom a tésztát. Nagyon jó állagú és puha lett.
- Sütőpapíron kinyújtom fél cm vastagra, hasábokra vágom és a tepsibe húzom papírral együtt, lekenem tojásfehérjével, reszelt sajttal szórom.
- 30 percig pihentetem.
- 180 °C fokos sütőben légkeveréssel 20 percig sütöm. Ez sütő függő, erre figyelni kell.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60 – 70 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. omlós vendégváró sós gluténmentes süteményben |
Energia | 9437 kJ / 2251 kcal | 181 kJ / 43 kcal |
Zsír | 127,8 g | 2,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 67,6 g | 1,3 g |
Szénhidrát | 216,0 g | 4,2 g |
amelyből cukrok | 23,0 g | 0,4 g |
Rost | 15,3 g | 2,9 g |
Fehérje | 43,1 g | 0,8 g |
Só | 6,24 g | 0,12 g |
A gluténmentes vendégváró sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő gluténmentes party snack Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék margarin mascarpone psyllium rost (útifűmaghéj) só sós sós aprósütemények tojás vaj zsír