Őszi sütőtökös gluténmentes tészta, tej- és tojásmentes, vegán recept
Talán szeptemberben még nem, de most novemberben már biztos a sütőtökös süti receptek után kutatsz, hiszen itt az ősz. Imádom ezt az időszakot, ugyanis a sütőtök nagy kedvencem. Szeretem, mivel változatosan felhasználható, nem csak édes ízekkel kombinálva működik nagyon jól, hanem sós összetevőkkel gazdagítva, főételként is nagyszerűen megállja a helyét. Ezért aztán kivételesen nem sütőtökös sütemény receptet mutatok nektek, hanem a kedvenc őszi főételemet, ami nagyon gyorsan elkészül, és nagyon jól tud esni egy hűvösebb napon is. – Kis Blanka receptje
Őszi sütőtökös tészta (glutén-, tej-és tojásmentes, vegán recept)
- 400 g meghámozott, felkockázott sütőtök
- 100 g NATURBIT MIMEN csicseris fusilli (orsó) tészta
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 4 fokhagyma gerezd
- egy csipet só, bors
- 1 marék friss bazsalikom, apróra vágva
- 4 evőkanál Alpro kókusz főzőkrém („kókusztejszín”)
Elkészítés:
- Pároljuk puhára az olajon a sütőtököt. Ha kezdene pirulni, akkor adjunk hozzá egy kis vizet, és várjuk meg, míg lefő.
- Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a tejszínt, az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, és a bazsalikomot. Majd főzzük tovább (kb.5-10percig).
- Főzzük meg sós vízben a tésztát, majd keverjük össze a sütőtök-pürével, és meleg tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 adag esetén 1 adag tésztában |
Energia | 3.658 kJ / 873 kcal | 1.831 kJ / 437 kcal |
Zsír | 43,3 g | 21,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 9,6 g | 4,8 g |
Szénhidrát | 104,6 g | 52,3 g |
amelyből cukrok | 12,9 g | 6,5 g |
Rost | 9,6 g | 4,8 g |
Fehérje | 10,0 g | 5,0 g |
Só | 4,10 g | 2,05 g |
- Recept címke: alpro bazsalikom bors csicseriborsótészta étolaj fokhagyma kókusztejszín Mimen só sütőtök tej - tojás - gluténmentes tészta