Padlizsánkrém – gluténmentes mártogató
Gyorsan készíthetünk gluténmentes mártogatót vendégeink részére padlizsánból, ráadásul a sütési időn kívül csak pár percet igényel.
- 10 dkg sült padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
- 1 kávéskanál tárkony
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál bors
Elkészítés:
- A padlizsánt süssünk meg sütőben, 180 °C-on kb. 30-40 perc alatt. Sütés közben néha forgassuk meg, hogy alaposan átsüljön és megpuhuljon.
- A padlizsán két végét vágjuk le és a hámozzuk meg
- Ezután már csak az összes hozzávalót jó alaposan össze kell turmixolni, és tálalható is.
Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézségi szint: kezdő
| Tápanyagtartalom | a teljes adagban | 1 adagban (kb. 82 g) |
| Energia | 169,6 kcal / 707,4 kJ | 56,6 kcal / 235,6 kJ |
| Fehérje | 3,0 g | 1,0 g |
| Zsír | 8,8 g | 2,9 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0,8 g | 0,3 g |
| Szénhidrát | 18,6 g | 6,2 g |
| amelyből cukrok | 9,1 g | 3,0 g |
| Rost | 7,0 g | 2,3 g |
A padlizsánkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom mártogató mustár padlizsán petrezselyem vöröshagyma












Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

