Padlizsánkrém – gluténmentes mártogató
Gyorsan készíthetünk gluténmentes mártogatót vendégeink részére padlizsánból, ráadásul a sütési időn kívül csak pár percet igényel.
- 10 dkg sült padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
- 1 kávéskanál tárkony
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál bors
Elkészítés:
- A padlizsánt süssünk meg sütőben, 180 °C-on kb. 30-40 perc alatt. Sütés közben néha forgassuk meg, hogy alaposan átsüljön és megpuhuljon.
- A padlizsán két végét vágjuk le és a hámozzuk meg
- Ezután már csak az összes hozzávalót jó alaposan össze kell turmixolni, és tálalható is.
Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | a teljes adagban | 1 adagban (kb. 82 g) |
Energia | 169,6 kcal / 707,4 kJ | 56,6 kcal / 235,6 kJ |
Fehérje | 3,0 g | 1,0 g |
Zsír | 8,8 g | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,8 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 18,6 g | 6,2 g |
amelyből cukrok | 9,1 g | 3,0 g |
Rost | 7,0 g | 2,3 g |
A padlizsánkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom mártogató mustár padlizsán petrezselyem vöröshagyma