Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Party bagett gluténmentesen – KolosFreeFood

gluténmentes party bagett recept KolostólKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes bagett recepttel bővült.

Minap vendégeket vártunk. Szerettem volna valami különleges étellel is „feldobni” a hangulatot. Így a fekete bagett, fehér, hagyományos szezámmagot, a másik bagettra pedig fekete szezámmagot szórtam. A vendégek igencsak meglepődtek a szendvicsaalapon, és nagyon tetszett nekik.

Hozzávalók (3 bagetthez):

  • 500 g Mester Család gluténmentes kelttészta liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 450 ml víz
  • csipet cukor
  • 10 g útifűmaghéj őrlemény
  • 14 g só
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj

Fekete gluténmentes bagetthez:

  • 12 szem aktív szén (gyógyszertári)

Tetejére:

  • 20 g szezámmag
  • 10 g fekete szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál ketchup

A gluténmentes party bagettek elkészítése:

  • 50 ml langyos vízben a csipet cukorral futtassuk fel a friss élesztőt.
  • Amíg erre várunk, mérjük ki a száraz összetevőket a bagetthez.
  • A fekete, aktív szenet ne!
  • Keverjük össze a száraz összetevőket.
  • Ebből vegyünk ki egy evőkanálnyit.
  • Ezzel a mennyiségű liszttel daráljuk le kávédarálón a szenet.
  • Ezt tegyük félre későbbre.
  • A felfutott élesztőt adjuk a liszthez.
  • Kezdjük el dagasztani.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a vizet.
  • Amikor már majdnem összeállt a tészta, de még ragacsos az állaga, öntsük hozzá az egy evőkanál étolajat.
  • Harmadoljuk el a tésztát.
  • Kettőt sima marad, a harmadik pedig megkapja majd a szenet.
  • Első tésztát kezünkkel sütőpapíron téglalappá formáljuk.
  • Érdemes gumikesztyűt használni.
  • Tekerjük fel, és a két végét, csücskét formáljuk csúcsossá.
  • Forgassuk meg feketeszezámmagban.
  • Ugyan így járunk el az másik tésztakupaccal is.
  • A harmadikhoz adjuk az evőkanálnyi lisztet, és a darált szenet.
  • Ezzel keverjük össze, dagasszuk össze újra.
  • Ugyan úgy kezünkkel készítünk téglalapot, tekerjük fel, végeit formáljuk át.
  • Ezt most fehér szezámmagban forgassuk meg.
  • Letakarva kelesszük meg duplájára, ez kb. 30-35 perc lesz.
  • Tegyünk a sütőbe egy kis fém lábasba 2 dl vizet, azzal melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
  • Amikor megkeltek a bagettek, kenjük le óvatosan a napraforgó olajos ketchuppel.
  • 10 percig 200 °C-on, majd utána 180°C-os süssük tovább még kb. 30 percet.
  • Kihűlve, szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítés: kezdő

Elkészítési idő: 1,5 óra sütéssel

A recept tápérték számítása folyamatban

gluténmentes party bagett recept KolosFreeFood

gluténmentes party bagett Kolostól

Kategória: , , ,