Pestos cukkinifőzelék gluténmentesen
Elkészítés:
- A cukkinit mossuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. (Ne nyomkodjuk ki).
- Egy lábosba tegyünk 1 evőkanál napraforgóolajat, majd kezdjük el melegíteni.
- A cukkinit dinszteljük meg az olajon 3-4 perc alatt, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük további 4-5 percig.
- A lisztet keverjük össze a kefirrel és a pestóval, majd habarjuk be a főzeléket. (A cukkiniből fokozatosan adjunk a kefires habaráshoz, hogy hozzá tudjon melegedni anélkül, hogy kicsapódna. Ha megfelelően meleg, adjuk hozzá a főzelékhez, majd főzzük további 2-3 percig alacsony lángon, míg a liszt íze el nem fő.)
TIPP: Feltétként készítsünk hozzá fokhagymával, sóval, borssal fűszerezett rákokat vagy csirkemellcsíkokat. Vagy fasírtot.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 299 kcal /1251 kJ |
Fehérje | 8 g |
Zsír | 20 g |
Szénhidrát | 22 g |
Élelmi rost | 3 g |
A cukkinifőzelék receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt cukkini étolaj főétel főzelék receptek IR barát GM receptek kefír max. 20 perces gluténmentes receptek rizsliszt