Pestós polentafalatok
Hozzávalók:
- 3-4 dl víz
- 10 dkg kukoricadara
- 1 teáskanál só
Házi pesztós pesto elkészítése:
- kb. 30 db bazsalikomlevél
- 3 dkg fenyőmag
- 5 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél citrom leve
A polenta elkészítése:
- A kukoricadarát beleszórjuk a sós vízbe és közepes, vagy annál alacsonyabb lángon 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
- Ha kész, sütőpapírral bélelünk ki egy sütőtálat és beleöntjük a főtt polentát. Elegyengetjük és hűlni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a pestót: a hozzávalókat mozsárban krémesre törjük és kikeverjük.
- Ha kihűlt a polenta, felszeleteljük és a pestóval megkenve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
A polenta egy gluténmentes recept amit nem csak gluténérzékenyek figyelmébe ajánlunk!
- Recept címke: 30 perc alatt citrom fenyőmag fokhagyma kukoricadara olívaolaj parmezán polenta