Pihe puha gluténmentes fehér kenyér
Iri mama egy gluténmentes pihe puha fehér kenyér bővítette receptgyűjteményünket.
It’ us Miklo’s bread Mix lisztkeverékkel, és keverve Schär Mix B lisztkeverékkel, Naturbit basic mix lisztkeverékkel, és egyéb lisztekkel keverve sütöttem már kenyeret. Most Miklós univerzális lisztkeverék cikóriainulinnal kevertem. Szuper kenyér sült belőle.
Hozzávalók (12 szelet kenyérhez):
- 200 g It’s us Miklós bread Mix lisztkeverék
- 200 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék cikóriainulinnal
- 7 g só
- 4 g cukor
- 5 g porélesztő
- 10 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 30 g olívaolaj
- 380 g langyos víz
A pihe puha gluténmentes fehér kenyér elkészítése:
- Száraz hozzávalókat keverő tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet és olajat, kézzel bedagasztom a tésztát.
- Gyúrólapon átgyúrom, formázom.
- Duplájára kelesztem, konyhapulton.
- Tetszés szerinti edényben keleszthető.
- Most zárható fedelű edényben kelesztettem.
- Miután megkelt, 200 °C fokon légkeveréssel 30 percig sütöm.
- Leveszem a fedelét, tovább sütöm 30 percig.
- Az edényt sütőben hagyom langyosra hűlni.
- Ezután rácson hűtöm.
- Zacskóba csomagolva tárolom.
- Szeletelem, lehet fagyasztani is.
- Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet pihe puha gluténmentes fehér kenyérben |
Energia | 6922kJ / 1652 kcal | 576 kJ / 137 kcal |
Zsír | 28,1 g | 2,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,9 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 337,8 g | 28,2 g |
amelyből cukrok | 24,0 g | 2,0 g |
Rost | 14,7 g | 1,2 g |
Fehérje | 1,6 g | 0,1 g |
Só | 7,4 g | 0,60 g |
A gluténmentes pihe puha fehér kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő gluténmentes kenyér It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék It's us Miklo's universal mix lisztkeverék It's us Naturbit Basic Mix ivóvíz lisztkeverék olívaolaj psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai