Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Pisztáciakrémes, eperlekváros gluténmentes csigák – KolosFreeFood

gluténmentes epres csiga recptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csiga recepttel bővült.

Nagyon egyszerű csigareceptet hoztam nektek. Az Its us kate’s low carb mix, sós univerzalis mixét használtam fel. Nem kell keleszteni, és villámgyorsan kész a nagyon finom tavaszváró finomság. A pisztácia és az eperlekvár nagyon jól kiegészítik egymást. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók (14 db gluténmentes csigához):

A tésztához:

pisztáciakrémhez:

  • 100 g őrölt pisztácia
  • 250 ml rizs főzőkrém
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Eper lekvárhoz:

  • 5-6 evőkanál eperlekvár
  • leheletnyi kezeletlen citroméj frissen reszelve

Tetejére:

  • 1 db tojás felverve
  • 10 g őrölt pisztácia
  • 2-3 evőkanál cukrászcukor (nem olvadóm sütésálló)

A pisztáciakrémes gluténmentes csigák elkészítése:

  • Először elkészítjük a pisztáciakrémet. Az összes száraz hozzávalót egy kis lábasban elkeverjük.
  • Öntsük hozzá a rizs főzőkrémet, és forraljuk fel.
  • Pillanatok alatt elkezd sűrűsödni.
  • Zárjuk le a gázt, és tegyük el hűlni a krémet.
  • Jöhet a tészta.
  • A csomagoláson leírtakkal szemben teszünk bele cukrot is, hiszen édes tésztát szeretnénk.
  • A folyékony összetevőket kimérjük.
  • Ehhez adagoljuk a lisztet.
  • Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
  • Picit hagyjuk pihenni.
  • Egy tiszta felületet beszórunk 7 g liszttel.
  • A tésztát vékonyra kinyújtjuk.
  • Amikor ezzel készen vagyunk, megkenjük a kihűlt pisztácia krémmel,
  • A krémet vékonyan elterítjük a tésztán, ügyelve arra, hogy a tészta széleire ne jusson krém, kb. 2 cm szélesen.
  • Erre jöhet az eperlekvár.
  • Igyekezzünk szépen eloszlatni a pisztáciakrémen.
  • Erre reszeljünk egy leheletnyi citromhéjat.
  • Tekerjük fel a tésztát.
  • két ujjnyi nagyságúra vágjuk el, egy sütőpapírral bélelt tepsiba helyezzük azokat, egymástól kissé messzebb.
  • Lekenjük felvert tojással a tetejüket, és az oldalukat.
  • Szórjunk rájuk darált pisztáciát és cukrász (sütésálló) cukrot ízlés szerint.
  • Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

A recept tápértékszámítása folyamatban.

A pisztáciakrémes, eperlekváros gluténmentes csiga rcept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes epres csiga recept

epres pisztáciakrémes gluténmentes csiga

 

Kategória: , , , ,