Póréhagymás gluténmentes cipócska
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cipócskával bővült
Nagyon szeretem a póréhagymát, hiszen egész évben elérhető a boltok polcain vagy a piacon. Igazán finom vele ízesíteni a pékáruinkat. Most póréhagymát adtam a kenyérliszthez.
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 250 g Mix per pane gluténmentes lisztkeverék
- 220 ml ivóvíz (langyos)
- fél evőkanál étolaj
- 8 g friss élesztő
- 5 g só
- csipet cukor
- 1 teáskanál Naturbit kenyérfűszer
- 100 g póréhagyma
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2 evőkanál ligamargarin
A gluténmentes cipócska elkészítés:
- A póréhagymát alaposan mossuk meg, vágjuk apróra.
- Pároljuk meg a pórét, a két evőkanál margarinin, adjunk hozzá ízlés szerint borsot
- Tegyük félre, amíg meghűl
- Kimérjük a cipócska lisztjét, sót, a kenyérfűszert
- Az élesztőt a csipet cukorral a langyos vízben felfuttajuk
- Ha megkelt az élesztő, alaposan keverjük össze a cipó kimért hozzávalóival, adjuk hozzá a közben kihűlt hagymát is
- Kezünkkel formázzunk belőle egy cipócskát
- Tegyük egy kenyérsütő formába, amit kibélelünk sütőpapírral
- 40 °C-os előmelegített sütőben kelesszük 40 percet
- Ha szépen megkelt, vékonyan kenjünk le étolajjal
- Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 90-100 perc
Jó étvágyat kívánok!
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes kenyérben |
Energia | 5146 kJ / 1249 kcal | 1050kJ / 250 kcal |
Zsír | 29,6 g | 5,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,3 g | 2,1 g |
Szénhidrát | 230,3 g | 46,1 g |
amelyből cukrok | 13,1 g | 2,6 g |
Rost | 7,3 g | 1,5 g |
Fehérje | 7,2 g | 1,4 g |
Só | 9,85 g | 1,97 g |
A gluténmentes cipócska recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors cukor élesztő étolaj gluténmentes kenyér ivóvíz kenyérfűszer lisztkeverék margarin Nutri free Mix per Pane lisztkeverék póréhagyma só