Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Pórés-borsós “torta” – sós különlegesség

borsos torta gluténmentes receptHozzávalók 2 adag 18-20 cm-es sütőformához:

A tésztához:

  • 20 dkg It’s us Miklo’s universal gluténmentes lisztkeverék (korábbi nevén Naturbit Alfa-mix)
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2-3 evőkanál hideg víz

A borsós keverékhez:

  • 2 db póréhagyma
  • 40-50 dkg zöldborsó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 dl 1,5%-os tej
  • 4 db M-es méretű tojás
  • 10 dkg kékpenészes sajt
  • só, bors

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpack fóliába  csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára.
  • Közben a póréhagymát felkarikázzuk és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, fél dl vizet, enyhén sózzuk-borsozzuk és 5-10 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tojásokat egyesével megmossuk, majd felütjük, a tejhez adjuk és elhabarjuk.
  • A hűtőből elővett tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele egy 18-20 cm átmérőjű tortaforma alját. Villával alaposan megszurkáljuk, majd rákanalazzuk a borsós-pórés keveréket.
  • Ráöntjük a tojásokkal elkevert tejet és rámorzsoljuk a kékpenészes sajtot. 190 °C -on 30-40 percig sütjük, majd langyosra hűlve szeleteljük.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,