Quinoa saláta – gluténmentes recept
- 2 db közepes édesburgonya
- 110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szűz olivaolaj)
- 200 g basmati rizs és gluténmentes vadrizs keverve, külön főzve (Tesco Organic Basmati rizs)
- 200 g bio quinoa (Naturfood)
- 4 gerezd fokhagyma
- friss zsálya
- oregano
- 2 evőkanál lime leve
- 2 lime lereszelt héja
- menta
- 160g feta sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hűlni.
Megfőzöm a rizst és azt is félreteszem hűlni.
A fokhagymát sütőben kevés olívaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihűtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából.
A fűszernövényeket felaprítom.
Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek.
A gluténmentes receptet a TESCO sajtótájékoztató résztvevői részére készítette a Büfé Budapest.
Valamennyi hozzávaló elérhető a Tesco üzletek speciális élelmiszereket is tartalmazó teljes kínálatában.