Fekete quinoás pulykafasírt – gluténmentes főzelékfeltét
Ez a recept fantasztikus segítség azoknak, akik nem tudják, milyen formában használják fel a quinoát (ami egy gluténmentes álgabon) úgy, hogy biztosan ne kerüljön kidobásra! Készítsék el Önök is! Garantáltan ízletes lesz a végeredmény!
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 100 g fekete quinoa
- 500 g darált pulykamell
- 1 kisebb lilahagyma (kb. 30 g)
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- bazsalikom
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A quinoát alaposan mossuk át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg. Először nagyobb lángon, majd kisebb lángon fedővel a tetején, néha átkeverve, főzzük puhára. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
- A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd keverjük hozzá a darált húst, és a fűszereket, végül dolgozzuk bele a megfőtt, kissé kihűlt quinoát is.
- Egy serpenyőbe öntsük egy kevés étolajat, forrósítsuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot. Vizes kézzel formáljunk kb. 5 cm átmérőjű korongokat, majd kb. 3-3 perc alatt süssük készre a pogácsák mindkét oldalát. Amíg a többi elkészül, előmelegített sütőben melegen tarthatjuk a többit.
- Friss salátához, főzelékhez kiváló.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva 20 db pulykafasírt készítése esetében:
Energia | 1014,4 kcal /4240,2 kJ | 50,4 kcal /210,7 kJ |
Fehérje | 134,7 g | 6,7 g |
Zsír | 22 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 62,8 g | 3,1 g |
Élelmi rost | 7,9 g | 0,4 g |
A quinoás pulykafasírt receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom étolaj gluténmentes fasirt receptek gluténmentes feltétek lila hagyma max. 20 perces gluténmentes receptek paprika pulykamell quinoa