Rácsos almás gluténmentes sütemény rizslisztből
Vezendi Tündi egy újabb remek gluténmentes sütemény receptjét osztotta meg velünk. Olcsó, gyorsan elkészíthető és finom is.
- 50-60 dkg alma
- 40 dkg rizsliszt
- ½ csomag almás süteménykeverék (Lucullus)
- 15 dkg cukor
- 1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 20 dkg * vaj
- 2 közepes méretű (M-es) tojás (ebből 1 kenéshez kell)
- 1 kicsi * tejföl
- pici só a lisztbe
Elkészítés:
- A rizsliszthez hozzákeverem a tejfölt, vajat, sütőport.
- Összegyúrom. A tészta kicsit omlós lesz, de a tepsiben elegyengetem.
- A tészta nagyobbik felét kinyújtom, majd beleteszem a tepsibe
- A tésztára szórok egy kis kukoricagrízt.
- Rárakom az almát az előzetesen robot géppel összeaprított almát, amihez az almás süteménykeveréket is hozzákeverem.
- A tészta kisebbik felét kinyújtom, hosszára felvágom, és kis rudakat formázok, majd az alma tetejére rakom a tepsiben.
- A tojást felverem és bekenem a sütit.
- Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.
- Tetejére vékonyan porcukrot szórok.
* Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes tejtermékeket!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben, szórás nélkül | 28 db. esetén 1 kockában (kb. 5,5 dkg) |
Energia | 3773 kcal / 15771 kJ | 135 kcal / 563 kJ |
Fehérje | 40,1 g | 1,4 g |
Zsír | 178,0 g | 6,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 110,9 g | 4,0 g |
Szénhidrát | 476,5 g | 17,0 g |
amelyből cukrok | 158,9 g | 5,7 g |
Rost | 3,4 g | 0,1 g |
A almás-rácsos gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma almás fűszerkeverék cukor rizsliszt só sütőpor tejföl tojás vaj Vezendi Tündi gluténmentes receptjei