Rántott camembert áfonyás rizzsel – ez is Íz-Lik recept
Ezt a számomra legkedvesebb ételt csak akkor tudom készíteni, ha nincs otthon a lányom, vagy neki készítek egy kis rántott husit. Az áfonya édeskés illata, a folyós camembert erőteljes íze tökéletesen egészítik ki egymást. Ez a fogás tökéletes egy ünnepi ebédhez, vacsorához is.
Hozzávalók 4 személy részére
- 250 g (1 csésze) rizs
- 80 g (1/2 csésze) aszalt áfonya
- 1/2 evőkanál olaj
- 1/2 kávéskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csésze víz a rizs főzéshez
A rántott camemberthez:
- 2 csomag camembert sajt (Tihany, 1 cs. 125 g)
- 4 evőkanál barna rizsliszt
- 3 egész közepes méretű (M-es) tojás
- 100 g gluténmentes zsemlemorzsa, egy kis szezámmaggal lehet bolondítani
- 400 ml olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A camembert sajtot beraktam a mélyhűtőbe kb. 2 órára, hogy szépen lehessen szeletelni.
- A rizst válogatás után forró vízzel szűrőben alaposan átmosom, kevés olajon kicsit lepirítom, közben megmosom szűrőben az aszalt áfonyát. Kétszeres mennyiségű vízzel felforralom a rizst, közben sózom, hozzáteszem a fahéjat és az áfonyát. Ha felforr, teljesen kicsire kapcsolom a főzőlapot és lefedem. Ehhez hozzá sem szoktam nyúlni, hagyom 20 percig.
- Az olajat feltettem melegedni, közben paníroztam be a szinte megfagyott sajtot. A sajtokat 4 egyenlő részre vágtam és paníroztam: barna rizsliszt, tojás, ismét liszt, tojás és zsemlemorzsa, amibe tettem egy kis szezámmagot is. Mire kész a panírozás, meleg az olaj, rögtön lehet sütni. Elég gyorsan sül, résen kell lenni.
- Az áfonyás, fahéjas rizs és a camembert tökéletes kiegészítője az áfonya lekvár, én ezzel tálaltam.
Elkészítési idő: 40 perc (hűtés nélkül)
Nehézségi színt: könnyű
Tápanyagtartalom | 4 adag rántott camembert, áfonyás rizzsel |
1 adag rántott camembert |
1 adag áfonyás rizs |
Energia | 2782 kcal / 11332 kJ | 394 kcal / 1579 kJ | 300 kcal / 1254kJ |
Fehérje | 98,0 g | 19,9 g | 4,6 g |
Zsír | 109,7 g | 25,6 g | 1,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,9 g | 7,8 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 331,9 g | 18,3 g | 64,6 g |
amelyből cukrok | 53,6 g | 0,3 g | 13,1 g |
Rost | 18,7 g | 0,3 g | 4,4 g |
A rántott camembert recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Különleges panírozási ötletek – rántott húsok új bundában!
- Recept címke: áfonya barna rizsliszt camembert sajt gluténmentes zsemlemorzsa karácsonyi GM receptek olaj őrölt fahéj rizs só tojás