Rántott hús és rántott sajt különleges gluténmentes panírban
Hogyan készítsünk gluténmentes panírban rántott húst és sajtot? Használhatunk gluténmentes zsemlemorzsát, de szabadon engedve a fantáziánkat számos különleges panírozást alkalmazhatunk.
- 10 dkg Mester család házi gluténmentes kenyérliszt
- 5 dkg burgonyapehely
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 4 szelet, 12 dkg trappista sajt (3 dkg/1 szelet)
- 4 szelet csirkemell (10 dkg/1 szelet)
- só
- 15 dkg reszelt sajt
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- a lisztet egy tálba tesszük
- a tojásokat egy másikba és felverjük sóval
- a burgonyapelyhet egy harmadikba, amibe belekeverjük a reszelt sajtot.
- panírozunk:
- Sajt:
liszt – tojás – liszt – tojás – sajtos burgonyapehely - Hús:
liszt – tojás – sajtos burgonyapehely
- Sajt:
- majd forró olajban kisütjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, lehetőleg friss zöldséggel (pl. paradicsom), vagy párolt zöldség körettel. További köret ötletek ITT
TIPP: 1 kg bundázott hús, és/vagy sajt bő olajban sütéskor kb. 5 dkg (50 g) zsiradékot vesz fel.
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adagban (egy – egy szelet bundázott hús és sajt) |
Energia | 25003 kcal / 10462 kJ | 626 kcal / 2616 kJ |
Fehérje | 190,1 g | 47,5 g |
Zsír | 133,1 g | 33,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 43,6 g | 10,9 g |
Szénhidrát | 118,5 g | 29,6 g |
amelyből cukrok | 2,9 g | 0,7 g |
Rost | 7,0 g | 1,8 g |
Az gluténmentes rántott sajt és rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonyapehely csirkemell étolaj főétel Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek rántott hús reszelt sajt sajt só tojás