Rántott hús gluténmentes panírban – 40 perc
- csirke / sertés / borjú szeletek
- só
- kukoricaliszt
- tojás
- finomra darált gluténmentes kukoricapehely
vagy
gluténmentes zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén besózzuk és panírozzuk: megforgatjuk kukoricalisztben, tojásba mártjuk, majd a finomra darált kukoricapehelyben is megforgatjuk.
- Forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 30-40 perc
A rántott húst sokan kedvelik, a gyerekek is szívesen fogyasztják. Persze cöliáka esetén, a hagyományos rántott hús kilőve a búzaliszt miatt, de van megoldás: gluténmentes panír.
Köretnek tetszőlegesen lehet rizst, burgonyát párolt zöldségeket vagy egy finom főzeléket készíteni hozzá, a család ízlése szerint.
Arra oda kell figyelni, a kukoricapehely választásánál, hogy nem minden kukoricapehely gluténmentes!
- Recept címke: hússzelet kukoricaliszt kukoricapehely rántott hús tojás