Reggeli gluténmentes bagett recept
Ha a kenyér és a zsemle mellett egy kis változatosságra vágyunk, készíthetünk magunknak finom gluténmentes bagettet is,
Hozzávalók: 4 db gluténmentes bagetthez
- 300 g Aby házi gluténmentes kenyérliszt
- 3 dl víz
- 15 g Aby Mesterkeverék (őrlemény keverék)
- 15 g kukoricapehely liszt
- 7 g útifűmaghéj
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 1 evőkanál étolaj
- só
- kevés olaj a kenéshez
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk, majd jól beledolgozzuk az olajat is.
- 4 részre szedjük, bagett formába tesszük, és olajjal lekenjük.
- 50 °C fokon 40 percig kelesztjük
- 180 °C fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 70 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 db. esetén 1 db. GM bagettben |
Energia | 1286 kcal / 5362 kJ | 322 kcal / 1340 kJ |
Fehérje | 19,9 g | 5,0 g |
Zsír | 27,6 g | 6,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,2 g | 1,6 g |
Szénhidrát | 231,5 g | 57,9 g |
amelyből cukrok | 16,2 g | 4,1 g |
Rost | 30,0 g | 7,5 g |
A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: ABY gluténmentes lisztkeverék élesztő étolaj gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények kukoricapehely liszt lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só víz