Retró gluténmentes diótorta, újragondolva
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diótortával bővült.
Télen mindig eszünk ilyen klasszikus diótortát. Ezt a megszokott ízt szerettem volna feldobni. Így jutott eszembe, hogy a diótorta édességét vegyem el egy kis sós karamellel, és dekorációnak használjak darált pisztáciát. Ezt a tortát azóta már többször is elkészítettük. Próbáljátok ki ti is!
A diótorta hozzávalói (16 szelet):
- 7 db egész tojás
- 150 g kristálycukor
- 100 g darált dió
- 2 evőkanál Its us Miklos univerzális liszt
- 2 evőkanál gluténmentes morzsa (most Abonett ledarálva)
Diókrém:
- 70 g negyedannyi édesítő
- 1 dl növényi ital (most rizsital)
- 100 g dió ledarálva
- 1 evőkanál It’s us Miklós univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 1 egész kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- csipet só
- 100 g Ráma vegán vajpótló
- ízlés szerint rumaroma (most 2 teáskanál)
Pudingkrém:
- 2 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 5 dl növényi ital (most rizs)
- 3 evőkanál negyedannyi édesítő
Karamellhez:
- 200 g cukor
- 60 g margarin
- 200 ml Alpro Rizs vagy kókuszkrém főzéshez
- 2 teáskanál útifűmaghéj őrlemény (psyllium rost)
- 1 kávéskanál só
Tetejére:
- 40 g darált pisztácia
A következő oldalon részletesen bemutatjuk az diótorta elkészítését.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: citrom cukor dió édesítőszer Eszterházy torta glutén és tejmentes gluténmentes zsemlemorzsa It's us Miklo's universal mix lisztkeverék lisztkeverék margarin pisztácia psyllium rost (útifűmaghéj) rizs főzőkrém rizsital rumaroma só tojás torta vanília puding