Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Retró gluténmentes diótorta, újragondolva

gluténmentes diótorta receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diótortával bővült.

Télen mindig eszünk ilyen klasszikus diótortát. Ezt a megszokott ízt szerettem volna feldobni. Így jutott eszembe, hogy a diótorta édességét vegyem el egy kis sós karamellel, és dekorációnak használjak darált pisztáciát. Ezt a tortát azóta már többször is elkészítettük. Próbáljátok ki ti is!

A diótorta hozzávalói (16 szelet):

  • 7 db egész tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 100 g darált dió
  • 2 evőkanál Its us Miklos univerzális liszt
  • 2 evőkanál gluténmentes morzsa (most Abonett ledarálva)

Diókrém:

Pudingkrém:

  • 2 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 5 dl növényi ital (most rizs)
  • 3 evőkanál negyedannyi édesítő

Karamellhez:

  • 200 g cukor
  • 60 g margarin
  • 200 ml Alpro Rizs vagy kókuszkrém főzéshez
  • 2 teáskanál útifűmaghéj őrlemény (psyllium rost)
  • 1 kávéskanál só

Tetejére:

  • 40 g darált pisztácia

A következő oldalon részletesen bemutatjuk az diótorta elkészítését.

Kategória: , , , ,