Rizskoch recept tej- és gluténmentes
A rizs az egyik legszélesbbkörűen felhasználható gluténmentes alapanyag. Most egy klasszikust a rizskoch-ot készítettünk el, de ezúttal tejmentesen.
Hozzávalók 9 szelethez (18×18-as formához):
- 30 g kókuszolaj
- 200 g rizs
- csipet só
- 0,8 liter ALPRO mandulaital
- 50 g margarin
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
- A kókuszolajon a rizst csipet sóval megpirítjuk, majd felöntjük a mandulaitallal, édesítjük, és megfőzzük.
- Ezután hozzáadjuk a margarint, alaposan elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
- Az előzetesen alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját belekeverjük a rizsbe, majd utána a felvert habot is.
- Szilikon formába tesszük és 180 °C fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 80 perc
Receptünk tejmentes ezért tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják
Tápanyagtartalom | egész adagban | 1 szeletben 9 szelet készítésekor (kb. 130 – 135 g) |
Energia | 1407,6 kcal / 5869,7 kJ | 156 kcal / 909 kJ |
Fehérje | 31,6 g | 3,5 g |
Zsír | 68,6 g | 7,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 36,1 g | 4,0 g |
Szénhidrát | 156,1 g | 17,3 g |
amelyből cukrok | 3,3 g | 0,4 g |
Rost | 5,0 g | 0,6 g |
A gluténmentes rizskoch recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro édesítőszer glutén és tejmentes kókuszolaj mandulaital margarin rizs só