Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rumos-diós gluténmentes csokitorta – 60 perc

Gluténmentes csokitorta recept dióval rummal gazdagítvaHozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 2 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:

  • A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és kevergetjük, míg teljesen megolvad a csokoládé is.
  • Ha kész, hűlni hagyjuk.
  • A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumaromát, az olvasztott csokis vajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a darált diót és a kakaóport és simára keverjük.
  • Beleszórjuk az apróra vágott diót is és elkeverjük.
  • A masszát 18 cm átmérőjű kivajazott, kakaóporral körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  • Megvárjuk, míg teljesen kihűl és így szeleteljük.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Gluténmentes csokitorta receptünket laktózmentes vajjal is elkészítheti, amennyiben a cöliákia mellett laktóz-intolerancia is fennáll.

Kategória: , ,