Rumos-diós gluténmentes csokitorta – 60 perc
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 10 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 6 dkg cukor
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 2 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 1 mokkáskanál rumaroma
- 6 dkg darált dió
- 5 dkg apróra vágott dió
Elkészítés:
- A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és kevergetjük, míg teljesen megolvad a csokoládé is.
- Ha kész, hűlni hagyjuk.
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumaromát, az olvasztott csokis vajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a darált diót és a kakaóport és simára keverjük.
- Beleszórjuk az apróra vágott diót is és elkeverjük.
- A masszát 18 cm átmérőjű kivajazott, kakaóporral körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl és így szeleteljük.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi szint: kezdő