sajtgolyó
Gyorsan néhány hozzávalóval készíthetünk sajtgolyót, ami köretként vagy akár gluténmentes party-falatként is megállja a helyét.
Hozzávalók: 12 darabhoz
- 20 dkg trappista sajt
- só
- 4 db közepes méretű (M -es) tojás
- 1 csomag, (100 g) Abonett extrudált gluténmentes kenyér
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az Abonettet összeturmixoljuk, a sajtot lereszeljük, és összegyúrjuk a többi alapanyaggal.
- Gombócokat formázunk belőle.
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. készítésekor 1 sajtgolyóban |
Energia | 1025 kcal / 4305 kJ | 85 kcal / 357 kJ |
Fehérje | 84,6 g | 7,1 g |
Zsír | 45,7 g | 3,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 43,8 g | 3,7 g |
Szénhidrát | 61,8 g | 5,2 g |
amelyből cukrok | 2,7 g | 0,2 g |
Rost | 8,7 g | 0,7 g |
A gluténmentes sajtgolyó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Abonett gluténmentes extrudált kenyér étolaj gluténmentes party snack reszelt sajt só tojás