Sajtos rúd, a vendégváró finomság – olcsó, gyors
- 25 dkg * vaj
- 30 dkg gluténmentes liszt
- 10 dkg köles liszt
- 10 dkg kukorica lepényliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 2 teáskanál psyllium (útifűmaghéj)
- 25 dkg félzsíros * tehéntúró
- 25 dkg reszelt * sajt (trappista, edámi)
- 2 dkg friss élesztő
- 1 egész tojás (L-es méretű)
- 10 g só
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban és adjuk hozzá az összemorzsolt friss élesztőt is.
- A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le.
- A tojást mossuk meg alaposan, majd villával lazán verjük fel.
- A vajat vágjuk fel apró kockákra, majd a túróval és a reszelt sajt felével együtt adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
- A tésztát alaposan dolgozzuk össze, majd nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagságúra. Kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
- Vágjunk egy centiméter vastag csíkokat a tésztából, majd rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Az előkészített tepsiket helyezzük az előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig, míg a sajt rá nem olvad és enyhén meg nem pirulnak a sajtos rudak.
- Ha elkészült, szedjük le a tepsiről, majd hagyjuk kihűlni és tálalhatjuk is.
- Kínálhatjuk önmagában, vagy mártogatósokhoz egyaránt. Például házi készítésű zöldfűszeres sajtkrém, tonhalkrém, vagy körözött mellé is kiválóan illik.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
* Együttes laktóz-intolerancia és cöliákia esetén használjon laktózmentes változatokat!
- Recept címke: élesztő gluténmentes sajtos rúd kölesliszt kukoricaliszt psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt sajt sós sós aprósütemények tojás túró