Sajtos rúd – sós süti recept gluténmentesen
Hozzávalók kb. 2 tepsi sajtos rúdhoz:
- 25 dkg puha *vaj
- 25 dkg *tehéntúró
- néhány csipet só
- 27 dkg Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 1 db M-es méretű tojás
- 5-10 dkg reszelt *sajt
Elkészítés:
- A puha vajat, a túrót, a Schär Mix B gluténmentes lisztet és néhány csipet sót egy tálba mérjük és kézzel összegyúrjuk.(Ha kicsit ragad, nem gond.)
- Tegyük hűtőbe kb. 1 órára. Ha letelt az idő, elővesszük a hűtőből és két-három részre osztjuk.
A darabokat kézzel kicsit átgyúrjuk és enyhén lisztezett (Schär gluténmentes liszttel megszórt) gyúrólapon kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. - Lekenjük az elhabart tojással és reszelt sajttal szórjuk meg.
- Csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Ugyanígy járunk el a maradék tésztával, majd ha az összessel elkészültünk, 180 °C fokos sütőbe toljuk és kb. 20-22 percig sütjük, míg szépen megpirul a sajt is.
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
Nehézségi szint: kezdő
Recptünket készíthetjük laktózmentes vajjal, túróval és sajttal is, ha a cöliáka mellett laktóz-intolerancia is fennáll.
- Recept címke: gluténmentes liszt gluténmentes sajtos rúd reszelt sajt Schär Mix B sós sós aprósütemények tojás túró uzsonna és tízórai vaj vendégváró