Sárgadinnye krémleves – gluténmentes, tejmentes
- 1 db 2-2,5kg-os jól behűtött (“tányér méret”) sárgadinnye
70 dkg nettó sárgadinnyehús - 2 dl ALPRO kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”)
- 1,5 dl ALPRO kókuszos-mandulás ital
- 20g 1 csapott evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő eritrit édesítőszer)
- 10g (1 tasak) bourbon vaníliás cukor
Elkészítés:
- A hideg dinnyét éles késsel cikk-cakkos vonalban félbevágjuk és óvatosan kettéválasztjuk. Ha billeg, akkor kiegyenesítjük a talpát.
- A magjait kikanalazzuk és kidobjuk, majd óvatosan kikanalazzuk a húsát, a 2 adaghoz kimérünk 70 dkg-ot. Kb. 1 cm vastag héj maradjon – és a cikk-cakk minta is megmaradjon.
- A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókusz főzőkrémet, a kókuszos-mandulás italt, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy édesítőszert), és botmixerrel turmixoljuk.
- Az így kapott levest a cikk-cakkos dinnyetányérokba kanalazzuk és azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézség szint: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 1263 kJ / 303 kcal |
Fehérje | 4,4 g |
Zsír | 10 g |
amelyből telített zsírsavak | 8 g |
Szénhidrát | 47 g |
amelyből cukrok | 46 g |
A sárgadinnye krémleves receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.
Sárgadinnye krémleves nem csak gluténmentes, hanem tejmentes is így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beilleszthetik diétájukba.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor glutén és tejmentes gyümölcsleves kókuszital kókusztejszín mandulaital sárgadinnye tej - tojás - gluténmentes vaníliás cukor