Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sárgarépás céklafőzelék – mutatós ebédötlet

Gyors, egészséges és laktató ebédötlet.

sárgarépás-céklafőzelékHozzávalók 2 főre:

  • 2 db cékla (tisztítva kb. 400 g)
  • 4 db sárgarépa (tisztítva kb. 400 g)
  • 1 dl sovány tejszín
  • 1 evőkanál barna rizsliszt (15 g)
  • kakukkfű

Elkészítés:

  • A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd tegyük fel annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi. (kb. 30 perc)
  • Amikor a zöldségek megpuhultak, felét vegyük ki, turmixoljuk le, majd keverjük vissza a főzelékbe. Fűszerezzük sóval, kevés borssal és friss vagy szárított zöldfűszerekkel. (Nem kell sok fűszer bele, a sárgarépa és a cékla már önmagában jó ízt kölcsönöz a főzeléknek).
  • Közben a tejszínt keverjük simára a liszttel, majd adjunk hozzá a forró főzelékből is.
  • Végül sűrítsük be a főzeléket a tejszínnel. Főzzük tovább 2-3 percig, majd tálalhatjuk is.
  • Tálalhatjuk házi fasírttal vagy frissen sült csirkecsíkokkal. Képünkön kevés sült sütőtök is került a tányérba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 232,1 kcal/970,2 kJ
Fehérje 7 g
Zsír 6 g
Szénhidrát 36 g
Élelmi rost 4 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,