Sárgarépás céklafőzelék – mutatós ebédötlet
Gyors, egészséges és laktató ebédötlet.
- 2 db cékla (tisztítva kb. 400 g)
- 4 db sárgarépa (tisztítva kb. 400 g)
- 1 dl sovány tejszín
- 1 evőkanál barna rizsliszt (15 g)
- só
- kakukkfű
Elkészítés:
- A céklát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd tegyük fel annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi. (kb. 30 perc)
- Amikor a zöldségek megpuhultak, felét vegyük ki, turmixoljuk le, majd keverjük vissza a főzelékbe. Fűszerezzük sóval, kevés borssal és friss vagy szárított zöldfűszerekkel. (Nem kell sok fűszer bele, a sárgarépa és a cékla már önmagában jó ízt kölcsönöz a főzeléknek).
- Közben a tejszínt keverjük simára a liszttel, majd adjunk hozzá a forró főzelékből is.
- Végül sűrítsük be a főzeléket a tejszínnel. Főzzük tovább 2-3 percig, majd tálalhatjuk is.
- Tálalhatjuk házi fasírttal vagy frissen sült csirkecsíkokkal. Képünkön kevés sült sütőtök is került a tányérba.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia | 232,1 kcal/970,2 kJ |
Fehérje | 7 g |
Zsír | 6 g |
Szénhidrát | 36 g |
Élelmi rost | 4 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt cékla főzelék receptek kakukkfű sárgarépa só tejszín