Sokmagvas gluténmentes energiaszelet házilag
Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy úton-útfélen vagyunk és nincs semmi olyan étel a közelünkben, amivel egészségesen és gluténmentesen tudnánk csillapítani éhségünket? Íme egy szuper gluténmentes recept!
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 80 g méz
- 50 g mandula
- 50 g napraforgómag
- 40 g chia mag
- 30 g cukrozatlan aszalt vörösáfonya
- 25 g törökmogyoró
- 25 g dió
- 1 dl víz
- 2 teáskanál finomra őrölt psyllium – útifű maghéj (kb. 10 g)
- kardamom + fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A zabpelyhen és a mézen kívül az összes hozzávalót tegyük be egy késes robotgépbe, majd aprítsuk apró darabokra.
- A psylliumot keverjük el a vízben.
- A magokhoz adjuk hozzá a gluténmentes zabpelyhet, a mézet és az előkészített psylliumot, majd keverjük jó át.
- Egy sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe halmozzuk bele a masszát, majd jól nyomkodjuk, tömörítsük, egyengessük el, hogy a teteje sima legyen, a massza pedig jó tömör.
- Tegyük be a sütőbe és 15 perc alatt süssük készre. Sütőből kiszedve hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és csomagoljuk be és már mehet is az uzsonnás-csomagba.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc
- előkészítés: 5 perc
- sütés: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia | 222,4 kcal/929,7 kJ |
Fehérje | 7,2 g |
Zsír | 13,6 g |
Szénhidrát | 16,2g |
Élelmi rost | 3,7 g |
A gluténmentes energiaszelet receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt chia mag dió gluténmentes zabpehely kardamom mandula max. 20 perces gluténmentes receptek méz mogyoró napraforgómag őrölt fahéj psyllium rost (útifűmaghéj) uzsonna és tízórai víz vörös áfonya