Sokmagvas gluténmentes sós rudak – gyors ropogtatnivalók a mindennapokhoz
Vendégváráshoz, vagy uzsonnás csomagba ajánljuk ezeket a ropogós gluténmentes finomságokat!
- 150 g barna rizsliszt
- 50 g hajdina liszt
- 1 evőkanál chia mag (10 g)
- 1 evőkanál útifű maghéj (psyllium) (10 g)
- 100 g natúr joghurt (1,8%-os)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- fél teáskanál só
- 20 g vegyes magvak (10 g lenmag, 5 g napraforgómag, 5 g szezámmag)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra, egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat, a megmosott, külön tálban felütött 1 db tojást és a natúr joghurtot, majd gyúrjuk egynemű masszává. (Ne lepődjünk meg, viszonylag lágy lesz a tésztánk.)
- A magvakat mérjük ki, majd keverjük össze.
- Rizsliszttel szórt munkalapon nyújtsuk 0,5 cm vastagságú téglalapra a tésztát.
- Villával enyhén verjük fel a másik tojást, majd ecset segítségével kenjük meg a tojással a kinyújtott tésztát és szórjuk meg az apró magvakkal.
- Késsel vágjuk fel a tésztát kb. 2×10 cm-es téglalapokra.
- Helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kínálhatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva (24 esetében):
| Egész adag | Egy darab | |
| Energia | 1704,4 kcal / 7107,3 kJ | 69,6 kcal / 290,2 kJ |
| Fehérje | 37,1 g | 1,5 g |
| Zsír | 93 g | 3,8 g |
| Szénhidrát | 167,7 g | 6,9g |
| Élelmi rost | 20,4 g | 0,8 g |
A gluténmentes sós rúd receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt chia mag hajdinaliszt joghurt lenmag max. 20 perces gluténmentes receptek napraforgómag psyllium rost (útifűmaghéj) sós sós aprósütemények szezámmag tojás vaj










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

