Sonkás-sajtos sült alma
Hozzávalók 2 adag sonkás-sajtos sült almához:
- 2 db közepes méretű alma
- 5 dkg cheddar/gouda sajt
- 6 szelet csirkemell sonka
Elkészítés:
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
- A sajtot lereszeljük, a sonkát kisebb darabokra vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra és előkészítünk egy hőálló sütőtálat.
- Az alma cikkeket egymás mellé fektetjük a sütőtálban, a cikkek közé sonkadarabokat rakunk és a tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Az alma megpuhul, a sajt ráolvad.
- Langyosan a legfinomabb!
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő