Spárga krémleves gluténmentesen
Iri mama most egy gluténmentes spárga krémlevessel bővítette receptgyűjteményünket!
Szeretem a leveseket, ezért sűrűn, sokfélét készítek. Ez a spárgával készült is egyik kedvencem. Hamar elkészíthető, egészséges, és nagyon finom. Ha tetszik készítsétek el ti is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 25 dkg zöld spárga
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsiradék (bármilyen jó, amit szeretünk)
- 2 db burgonya
- 1 dl tejszín (növényi eredetű is jó)
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor,
- 1 db leves kocka (1 teáskanál vegeta)
- csipet szerecsendió
- 1 l víz
Tetejére:
- 4 szelet gépsonka
- 1 szelet gluténmentes kenyér
Elkészítés:
- Zöldségeket megtisztítom, felkozkázom.
- Zsiradékon lepirítom a fokhagymát és a hagymát.
- Hozzáadom a spárgát, burgonyát, és együtt tovább pirítom.
- Pár perc múlva felöntöm vízzel, ízesítem, és lassú tűzön puhára főzöm,20-25 percig.
- Ezután leszűröm, késes aprítóban teszem a zöldségeket, pürésítem. Botmixerrel is tökéletes.
- Majd visszaöntöm az alaplébe, elkeverem, pár percig főzöm.
- Végül belecsorgatom a levesbe a tejszínt, folyamatosan keverem. 1-2 percig főzöm, ízesítem.
- Száraz serpenyőben lepirítom a kenyér kockát és a gépsonkát. Külön tálkába teszem, majd tálalom.
Készítsétek el ti is ezt a finom levest! Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag spárgakrém levesben |
Energia | 3671 kJ / 874 kcal | 920 kJ / 219 kcal |
Zsír | 40,1 g | 10,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 17,0 g | 4,3 g |
Szénhidrát | 97,2 g | 24,3 g |
amelyből cukrok | 14,9 g | 3,7 g |
Rost | 21,5 g | 5,4 g |
Fehérje | 25,1 g | 6,3 g |
Só | 4,62 g | 1,16 g |
A gluténmentes spárga krémleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors burgonya fokhagyma gluténmentes kenyér gyors ivóvíz krémleves leves leveskocka só sonka spárga szerecsendió tejszín zsír