Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Padlizsános spenótfőzelék – gyors gluténmentes vacsoraötlet a mindennapokra

20 perc alatt elkészül, energiaszegény és ízletes gluténmentes vacsora.

padlizsános spenótfőzelék gluténmentes vacsora ötletHozzávalók 2 főre:

  • 300 g tisztított spenót
  • 200 g padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • Készítsük elő a zöldségeket: A spenótot mossuk meg, szárától tisztítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, a padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk vékony karikákra.
  • Egy teflon serpenyőben hevítsünk fel 1 teáskanál olajat, majd hirtelen pirítsuk le a padlizsánkarikákat.
  • A maradék olajat is kezdjük el melegíteni egy lábosban, majd dobjuk rá az átnyomott vagy apróra vágott fokhagymát és 1 perc alatt enyhén pirítsuk le. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket is, majd ha a spenót összeesett, néhány perc múlva keverjük hozzá az elősütött padlizsánt is. Ne aggódjunk, nem baj, ha a padlizsán összeesik. Az egészet fűszerezzük, majd főzzük tovább néhány percig.
  • Botmixer segítségével a főzelék felét pürésítsük le, majd keverjük jól át.
  • Fasírttal, tükörtojással vagy szelet hússal is tálalhatjuk

    Fekete quinoás pulykafasírt - gluténmenets főzelékfeltét recept

    gluténmentes pulykafasírt recept

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva, feltét nélkül:

Energia 106,6 kcal /445,6 kJ
Fehérje 5 g
Zsír 5,6 g
Szénhidrát 8,3 g
Élelmi rost 4,2 g

A gluténmentes vacsoraötlet receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,