Padlizsános spenótfőzelék – gyors gluténmentes vacsoraötlet a mindennapokra
20 perc alatt elkészül, energiaszegény és ízletes gluténmentes vacsora.
- 300 g tisztított spenót
- 200 g padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Készítsük elő a zöldségeket: A spenótot mossuk meg, szárától tisztítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, a padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk vékony karikákra.
- Egy teflon serpenyőben hevítsünk fel 1 teáskanál olajat, majd hirtelen pirítsuk le a padlizsánkarikákat.
- A maradék olajat is kezdjük el melegíteni egy lábosban, majd dobjuk rá az átnyomott vagy apróra vágott fokhagymát és 1 perc alatt enyhén pirítsuk le. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket is, majd ha a spenót összeesett, néhány perc múlva keverjük hozzá az elősütött padlizsánt is. Ne aggódjunk, nem baj, ha a padlizsán összeesik. Az egészet fűszerezzük, majd főzzük tovább néhány percig.
- Botmixer segítségével a főzelék felét pürésítsük le, majd keverjük jól át.
- Fasírttal, tükörtojással vagy szelet hússal is tálalhatjuk
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva, feltét nélkül:
Energia | 106,6 kcal /445,6 kJ |
Fehérje | 5 g |
Zsír | 5,6 g |
Szénhidrát | 8,3 g |
Élelmi rost | 4,2 g |
A gluténmentes vacsoraötlet receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj fokhagyma főzelék receptek max. 20 perces gluténmentes receptek padlizsán spenót