Spenótos gluténmentes palacsinta töltve, grillezett paradicsommal
KolosFreeFood receptválogatásunk egy sós gluténmentes palacsintarecepttel bővült.
Egy finom vacsora, vagy reggeli? Aki nem szereti a spenótot is egészen meg biztosan meg fogja kóstolni ezt a finom húsmentes ételt. A bébispenóthoz könnyen hozzá lehet jutni, és teljesen fel fogja dobni a szimpla gluténmentes palacsintánkat. A tetején lévő pirított dió pedig valósággal megtornáztatja az ízlelőbimbókat. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók (8 palacsintához):
- 200 g bébispenót
- 200 g Mester Család gluténmentes palacsintapor
- 200 ml növényi ital (most rizsital)
- 150 ml víz
- 1 db közepes méretű (M-es) egész tojás
- 2 g só
Sütéshez:
- minden palacsintához pár csepp napraforgó étolaj
Töltelékhez:
- 200 g növényi tejfölalternatíva
- 150 g feta jellegű növényi sajtalternatíva
- 1 cikk fokhagyma (ízlés szerint több is)
- 3 g só
- ízlés szerint frissen darál bors
Tetejére:
- 25 g dió
- 2 db egész paradicsom
A spenótos gluténmentes palacsinta ekészítése:
- A bébispenótot mossuk meg ha szükséges.
- A spenótot a 150 ml vízzel együtt turmixoljuk le alaposan.
- Öntsük ki egy tálba, és üssük bele a tojást.
- Adjuk hozzá a Mester Család palacsintaporát.
- A növényi tejhelyettesítőt is, a sóval együtt.
- Az egészet alaposan keverjük össze.
- Süssük készre a palacsintákat, mindkét oldalán megsütve.
- Picit vastagabbak lesznek, és tovább kell sütni azokat, mint a hagyományos édes társánál.
- Közben pirítsuk le a diót is.
- Majd nagyobb darabokra törjük, daraboljuk össze.
- Ha készen vannak a palacsinták tegyük félre azokat.
- A növényi feta jellegű sajthelyettesítőt aprítsuk fel, kis darabokra egy tálba.
- Ehhez keverjük bele a növényi tejfölhelyettesítőt.
- Mehet bele a reszelt fokhagymacikk.
- Újra keverés.
- Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat.
- Miközben töltjük, és tekerjük fel azokat a paradicsomokat negyedeljük fel, és grillezzük meg. (én most a mikrohullámú sütőmben tettem meg)
- A kész palacsintákat tálaljuk.
- Szórjuk meg a tetejüket pirított dió darabokkal, kínáljunk mellé grillezett paradicsomot.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. spenótos gluténmentes grillezett paradicsommal töltött palacsintában |
Energia | 8493 kJ / 2027 kcal | 1060 kJ / 253 kcal |
Zsír | 102,4 g | 12,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 72,3 g | 9,0 g |
Szénhidrát | 230,6 g | 28,8 g |
amelyből cukrok | 11,3 g | 1,4 g |
Rost | 7,6 g | 1,0 g |
Fehérje | 31,6 g | 4,0 g |
Só | 8,23 g | 1,03 g |
A spenótos gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors dió fokhagyma glutén és tejmentes gyors lisztkeverék Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek palacsinta paradicsom rizsital só sós spenót tejföl alternatíva tojás víz