Spirál krumpli – izgalmas gluténmentes köret
Unalmas a főtt rizs és a hasábburgonya? Dobjuk fel egy kicsit a hétköznapi ételeket! Készítsünk izgalmas gluténmentes köretet – spirál krumpli. Készítsük el különleges panírban sült rántott hús mellé egy kevés salátával!
- 4 darab közepes burgonya ( 40 dkg)
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk
- Spirál vágóval formázzuk, és forró olajban megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
TIPP: 1 kg zöldség és hús, bő olajban sütéskor kb. 5 dkg (50 g) olajat szív fel. Átlagos érték.
Tápanyagtartalom | az egészben (átlagos felszívódó olajjal számolva) |
2 adag esetén 1 adag Spirál burgonyában (2 db. burgonya) |
Energia | 422 kcal / 1652 kJ | 211 kcal / 826 kJ |
Fehérje | 10,8 g | 5,4 g |
Zsír | 18,8 g | 9,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,2 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 49,6 g | 24,8 g |
amelyből cukrok | 0,4 g | 0,2 g |
Rost | 10 g | 5 g |
A különleges gluténmentes köret recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt burgonya étolaj köret