Könnyed sült cékla – egyszerű, különleges egészséges GM köret
Hoztunk egy egészséges köret ötletet a mindennapokra! A cékla magas rosttartalma mellett igen kedvező antioxidánsként is szolgál. Próbáljuk ki frissensült húsok, halak mellé!
- 2 db cékla (kb. 500 g, tisztítva 380 g)
- 1 teáskanál napraforgóolaj (5 g)
- 1 teáskanál balzsamecet (5 g)
- 1 teáskanál méz (5 g)
- 1 teáskanál napraforgómag (5 g)
- 1 teáskanál tökmag (3 g)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt
- A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
- Tegyük egy sütőtálba, keverjük hozzá az olajat és a balzsamecetet, majd lefedve tegyük az előmelegített sütőbe fél órára.
- Sütőből kivéve keverjük hozzá a mézet és a tökmagot, majd tálalhatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk!
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egész adagban | egy adagban |
Energia | 284,4 kcal /1188,5 kJ | 142,2 kcal / 594,4 kJ |
Fehérje | 6,5 g | 3,2 g |
Zsír | 8 g | 4 g |
Szénhidrát | 44,7 g | 22,3 g |
Élelmi rost | 16,5 g | 8,2 |
A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: balzsamecet cékla étolaj köret méz napraforgómag tökmag