Sült édesburgonyaleves
Egyszerű, vitaminban gazdag gluténmentes leves, csupán néhány hozzávalóból.
- 2 db édesburgonya (tisztítva 350 g)
- 1 db sárgarépa (tisztítva 70 g)
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 20 g tökmag + kevés rukkola a tálaláshoz
- fűszerek: só, bors
A levesünk nem tartalmaz tejszármazékot így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik diétás étrendjükbe.
Elkészítés:
- A sárgarépát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy kisebb tepsibe, locsoljuk meg egy evőkanál olajjal, majd süssük addig, míg enyhe színt nem kapnak a zöldségek (kb. 20-25 perc).
- A sütés vége felé egy fél evőkanál olajon fonnyasszuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a sült zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük további 2-3 percig, végül botmixerrel, vagy turmixxal pürésítsük le.
- Tálaláskor egy száraz serpenyőben pirítsuk le a tökmagokat, majd a rukkolával együtt szórjuk a kitálalt levesre.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 153,2 kcal /640,5 kJ |
Fehérje | 3,3 g |
Zsír | 6,6 g |
Telített zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 19,1 g |
Ebből cukor | 4,8 g |
Élelmi rost | 3,1 g |
A gluténmentes leves receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors édesburgonya glutén és tejmentes leves olívaolaj rukkola sárgarépa só tökmag