Sült gluténmentes túrótorta
- 60 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 db M-es méretű tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg rizsliszt
- 10 dkg puha vaj (Lurpak)
- fél tasak (6 g) sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a külön, pohárban egyesével felütött tojásokat, a cukrot, a puha vajat és a citrom reszelt héját és alaposan kikeverjük.
- Beleszórjuk a rizslisztet és a sütőport és összekeverjük.
- A masszát 18 átmérőjű kivajazott, rizsliszttel körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 °C fokon kb. 50 percig sütjük. Ha a széleken kezd pirulni és tűpróbával tesztelve a közepe sem ragad már, elzárhatjuk a sütőt (akkor is, ha kicsit még remeg a tészta).
- Ha teljesen kihűlt, lecsatoljuk a tortaforma oldalát és szeleteljük.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkozólag
| Egész adag | |
| Energia | 2108 kcal /8804 kJ |
| Fehérje | 112 g |
| Zsír | 132 g |
| Szénhidrát | 115 g |
| Élelmi rost | 1,4 g |
A gluténmentes túrótorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

