Sült gluténmentes túrótorta
- 60 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 db M-es méretű tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg rizsliszt
- 10 dkg puha vaj (Lurpak)
- fél tasak (6 g) sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a külön, pohárban egyesével felütött tojásokat, a cukrot, a puha vajat és a citrom reszelt héját és alaposan kikeverjük.
- Beleszórjuk a rizslisztet és a sütőport és összekeverjük.
- A masszát 18 átmérőjű kivajazott, rizsliszttel körbeszórt tortaformába egyengetjük és 180 °C fokon kb. 50 percig sütjük. Ha a széleken kezd pirulni és tűpróbával tesztelve a közepe sem ragad már, elzárhatjuk a sütőt (akkor is, ha kicsit még remeg a tészta).
- Ha teljesen kihűlt, lecsatoljuk a tortaforma oldalát és szeleteljük.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkozólag
Egész adag | |
Energia | 2108 kcal /8804 kJ |
Fehérje | 112 g |
Zsír | 132 g |
Szénhidrát | 115 g |
Élelmi rost | 1,4 g |
A gluténmentes túrótorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.