Sült hekk gluténmentes bundában
- 2 hekk törzs (kb. 300 g)
- 4 evőkanál rizsliszt (40 g)
- 1-1,5 evőkanál fűszerpaprika
- só, ízlés szerint
- 4-6 dl étolaj a sütéshez
- 1 db citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
- Ha szükséges, távolítsuk el a maradék pikkelydarabokat a halról, majd a megtisztított halat a hasi részen bevágjuk és a maradék belsőségeket eltávolítjuk. Az oldalakat beirdaljuk – fél-1 cm-es távolságban – és alaposan besózzuk.
- Egy nagy lapos tányéron összekeverjük a rizslisztet a fűszerpaprikával, majd megforgatjuk benne a besózott hekket.
- Serpenyőben bő olajban kisütjük a hekket (közepes lángon) – 2-3 percenként megforgatjuk, összesen kb. 15 percig sütjük.
- Ha kész, citromot facsarunk rá és így tálaljuk.
Tipp: köretnek főtt rizst vagy hasábburgonyát ajánlunk, de fogyasztható önmagában egy salátával is.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Energia | 603 kcal /2521 kJ |
Fehérje | 29,9 g |
Zsír | 46,2 g |
Szénhidrát | 16,2 g |
Élelmi rost | 0,6 g |
A gluténmentes sült hekk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.