Sült répás-céklás gluténmentes saláta 15 perc
- 100 g sárgarépa (1 db)
- 150 g cékla (1 db)
- 100 g jégsaláta
- 40 g * fetasajt (krémfehér sajt)
- 5 g lenmag (1 teáskanál)
- 10 g napraforgómag (2 teáskanál)
- 1 teáskanál olívaolaj (5 g)
- 1 teáskanál balzsamecet (5 g)
- 1 evőkanál napraforgóolaj (10 g)
Elkészítés:
- A sárgarépát és a céklát hámozzuk meg, mossuk meg alaposan, majd a répát vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, a céklát pedig kockázzuk fel 2×2 cm-es kockákra. (Ízlés szerint máshogy is fel lehet vágni.)
- Tegyünk egy serpenyőbe olajat, majd ha kezd melegedni, tegyük bele a felaprított zöldségeket és folyamatosan kevés vizet aláöntve pároljuk puhára a zöldségeket. Amikor puha, enyhén pirítsuk le őket.
- A jégsalátát mossuk meg, vágjuk apróra és tegyük egy tálba.
- A fetasajtot vágjuk apró kockákra, majd a magvakkal együtt szórjuk a salátára.
- Az olívaolajat keverjük el a balzsamecettel, ízesítsük kevés zöld-fűszerrel, majd öntsük a salátára és keverjük jól át.
- Az elkészült zöldségeket tegyük a salátára, jól forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
* Laktózintolerancia esetén a recept készíthető laktózmentes krémfehér sajttal is!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 428 kcal /1791 kJ |
Fehérje | 414,3 g |
Zsír | 29,4 g |
Szénhidrát | 280,7 g |
Élelmi rost | 9,8 g |
A sült répás-céklás gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: balzsamecet cékla étolaj feta sajt jégsaláta lenmag napraforgómag olívaolaj sárgarépa