Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Superfood biscuit – finomság értékes alapanyagokból

Ne gondoljuk, hogy nem lehet ízletes IR barát gluténmentes kekszet készíteni egészséges alapanyagokból. Íme a példa!

Superfood bisquit finom IR barát gluténmentes kekszHozzávalók 25 db gluténmentes kekszhez:

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze. Közepébe tegyünk egy mélyedést, majd üssük bele az alaposan megmosott tojást.
  • A vajat enyhén olvasszuk meg, majd tegyük a többi hozzávalóhoz.
  • A mogyorót és a goji bogyót vágjuk apróra, majd keverjük az egész masszához és dolgozzuk át.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd vegyünk ki egy diónyit a masszából, két kezünkkel formázzunk belőle korongot, majd tegyük a tepsire. Így folytassuk a maradék masszával. Tehetjük közelebb is egymáshoz, mert nem fognak nagyon szétterülni. (Akár egy tepsire is ráfér.)
  • Süssük 160 °C-on kb. 10-13 percig, míg enyhén nem kezd pirulni a teteje, majd tegyük sütőrácsra és hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban akár több napig is eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

* Az aztékzsálya mag ajánlott napi max. bevieli mennyisége 15g  bővebben
** Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes vaj is.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban  25 db. készítésekor

Energia 69 kcal /288,4 kJ
Fehérje 1,8 g
Zsír 4,3 g
Szénhidrát 5,3 g
Élelmi rost 0,7 g

Az IR barát gluténmentes keksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,