Sütés nélküli epres gluténmentes süti, laktózmentes, tojásmentes
Gyorsan elkészíthető, gluténmentes süti amihez mág a sütőt sem kell bekapcsolni. Tojásmentes és laktózmentes tejtermékekkel elkészítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók: 12 szelet
Tésztához
- 1 csomag – 200 g gluténmentes keksz (Gullon Mária keksz)
- 1 evőkanál holland gluténmentes kakaópor
- 100 g laktózmentes vaj
- 3-4 evőkanál laktózmentes tej (amennyit a keksz felvesz)
- 1 evőkanál baracklekvár
Krém
- 5 dl laktózmentes tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vanília puding (Haas)
- 1,5 dl habtejszín laktózmentes
A gluténmentes epres süti elkészítése:
Tészta:
- A kekszet összedaráljuk, majd a többi alapanyaggal összegyúrjuk
- Hűtőben pihentetjük néhány órán keresztül
- Elkészítjük a krémet
Krém:
- A hideg tejben elkeverjük a cukrot és a pudingot majd lassú tűzön összefőzzük.
- Még forró állapotában robotgép legmagasabb fokozatán elkezdjük keverve hűteni.
- Mikor kihűlt hozzáadjuk a laktózmentes habtejszínt és felverjük az egészet
- A megdermedt tésztára öntjük a krémet, majd eper darabokkal díszítjük. Ezután néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük majd tálaljuk.
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 szeletben |
Energia |
9482kJ / 2263 kcal |
788 kJ / 188 kcal |
Zsír |
97,6 g |
8,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
44,5 g |
3,7 g |
Szénhidrát |
301,7 g |
25,1 g |
amelyből cukrok |
159,6 g |
13,3 g |
Rost |
11,3 g |
0,9 g |
Fehérje |
28,9 g |
2,4 g |
Só |
2,06 g |
0,17 g |
A sütés nélküli gluténmentes epres süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor eper gluténmentes keksz Gullon Mária keksz habtejszín kakaópor sárgabarack lekvár sütés nélkül tej tojásmentes torta vaj vanília puding