Sütőben sült cukkinis pulykahúsos gluténmentes fasírt
Kolos – KolosFreeFood rovatunk házigazdája készítette ezt ínycsiklandozó receptet.
Cukkini a legkönnyebben, és legsokoldalúbban felhasználható zöldségeink egyike. A fasírtot mindig fel szoktam dobni valami zöldséggel, most épp cukkinivel. Villámgyorsan össze lehet dobni, közben pedig lehet mellé köretet, vagy főzeléket készíteni. Ezeket a kis zöldséges húspogácsákat érdemes csak tepsiben kisütnünk, olaj nélkül, időt és kalóriát spórolva magunknak!
Cukkinis pulykahúsos fasírt, sütőben sülve
Hozzávalók:
- 40 dkg reszelt, levétől kifacsart cukkini
- 60 dkg darált pulykahús
- 12 dkg gluténmentes vekni (ALDIs)
- 4 dkg gluténmentes zabpehely
- 1 db egész tojás
- 1 csomag Lucullus fasírt por (gluténmentes fűszer)
Elkészítés
- a cukkinit megmossuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, majd kifacsarjuk a levét (így kapunk 40 dkg-ot)
- adjuk hozzá a darált pulykahúst és a gluténmentes zabpelyhet, a tojást, és fűszert
- az egészet összekeverjük, homogén masszát kapunk
- egyenlő nagyságú korongokat készítünk (nálam 15 darab lett), majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük azokat
- előmelegített 200 °C-os sütőben (alsó-felső sütési mód) 30-35 perc alatt készre sütjük
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adagban |
Energia | 5464 kJ / 1304 kcal | 909 kJ / 217 kcal |
Zsír | 24 g | 4,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,8 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 102,8 g | 17,1 g |
amelyből cukrok | 18,8 g | 3,1 g |
Rost | 21,3 g | 3,6 g |
Fehérje | 160,8 g | 26,8 g |
Só | 12,21 g | 2,04 g |
A cukkinis pulykahúsos gluténmentes fasírt recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukkini cukkinifasírt fasirt fűszerkeverék gluténmentes fasirt receptek gluténmentes vekni gluténmentes zabpehely pulykamell tojás