Sütőtökös, fahéjas, aszalt szilvás gluténmentes muffin
Mai gluténmentes muffin receptünk nem tartalmaz tejet ezért laktózérzékenyeket és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. Cukor helyett édesítőszert használtunk.
- 100 g sütőtökpüré
- 1 db tojás közepes méretű (M-es)
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál édesítő (*-1:4)
- 30 g margarin
- 50 g kukoricaliszt
- 40 g magozott aszalt szilva apróra vágva
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyezik meg.
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan összekeverjük, majd szilikon muffin formákba tesszük.
- 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egész adagban | 4 adag készítésekor 1 GM muffinban |
Energia | 521,3 kcal / 2173,8 kJ | 131,2 kcal / 547,1 kJ |
Fehérje | 10,5 g | 2,6 g |
Zsír | 19,2 g | 4,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,5 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 78,3 g | 18,5 g |
amelyből cukrok | 21,9 g | 5,5 g |
Rost | 10,0 g | 2,5 g |
A sütőtökös gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer fahéj glutén és tejmentes kukoricaliszt margarin muffin receptek őrölt fahéj sütőpor sütőtök szilva tojás