Szárzeller krémleves
Egy újabb krémleves, most, zellerkrémelvest készítettünk
- 60 dkg (kb. 1 nagy csomag) zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- só
- húsleves alaplé (annyi, hogy ellepje a zöldségeket)
- 1 dl “rizstejszín” azaz rizs főzőkrém (vagy főzőtejszín)
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk.
- A zellerszárat megmossuk, feldaraboljuk, majd egy lábasba tesszük őket, sózzuk és felöntjük az alaplével.
- Puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük
- Visszatesszük a tűzre, és hozzákeverjük az 1 dl rizstejszínt
- 5 percig főzzük még, majd tálaljuk.
TIPP: Dúsítsuk gluténmentes leves tésztával, vagy gluténmentes pirított kenyérkockával.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 főre 1 adag levesben | 6 főre 1 adag levesben |
Energia | 189 kcal / 793 kJ | 78 kcal / 202 kJ | 32 kcal / 134 kJ |
Fehérje | 2,9 g | 0,7 g | 0,5 g |
Zsír | 11,0 g | 2,8 g | 1,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,8 g | 1,2 g | 0,8 g |
Szénhidrát | 18,2 g | 4,6 g | 3,0 g |
amelyből cukrok | 5,1 g | 1,3 g | 0,9 g |
Rost | 2,5 g | 0,6 g | 0,4 g |
A gluténmentes szárzeller krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: glutén és tejmentes húsleves krémleves leves rizstejszín só szárzeller tej - tojás - gluténmentes vöröshagyma zeller