Szedres gluténmentes banánkenyér – tojás és cukor nélkül
Készítsünk édes gluténmentes kenyeret cukor hozzáadása nélkül! Megbolondíthatjuk más erdei gyümölccsel, pirított magokkal is!
- 2 db banán (kb. 250 g)
- 130 g barna rizsliszt
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 2 dl cukrozatlan mandulaital (mandulatej)
- 1 ek. chia mag (15 g)
- 3 evőkanál víz
- 50 g kesudió
- 100 g szeder
- 3 evőkanál olivaolaj
Elkészítés:
- A banánt pürésítsük le késes robotgéppel.
- A chia magot áztassuk be a 3 ek. vízbe néhány percre.
- A banánhoz adjuk hozzá az olajat és a mandulatejet, majd a megduzzadt chia magot is.
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze, végül forgassuk össsze a banános masszával.
- Egy kenyérformát vékonyan kenjünk ki olajjal és szórjunk meg liszttel.
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A banánkenyeret közepes rácson süssük készre 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kissé ragacsos, de kemény a külseje, már kész van!
- Házi gyümölcsszósszal tálaljuk, vagy fogyasszuk uzsonnára tejes kávé mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy szeletben (10 esetében):
Energia | 174 kcal/727,4 kJ |
Fehérje | 3,7 g |
Zsír | 6,5 g |
Szénhidrát | 24 g |
Élelmi rost | 2,5 g |
A gluténmentes banánkenyér receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: banán barna rizsliszt chia mag glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely kesudió mandulaital olívaolaj szeder tej - tojás - gluténmentes víz