Fehér szezámmagos gluténmentes zsemle
Iri mama egy szezámmagos fehér gluténmentes zsemlével lepett meg minket.
Utazáshoz sütöttem zsemlét, ami kiállta a próbát. Lehetőség sem volt a melegítésre, nem is volt rá szükség. Nagyon finom volt.
Hozzávalók (8 db):
- 500 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék vagy Miklós bread Mix lisztkeverék
- 8 g só
- 4 g cukor
- késhegynyi xantán elhagyható
- 7 g porélesztő
- 60 g étolaj
- 500 g langyos víz
- tetejére szezámmag elhagyható (10 g)
A gluténmentes szezámmagos fehér zsemle elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Ráöntöm az olajat a langyos vizet.
- Egy evőkanállal jól összekeverem.
- Tepsibe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal,
- olajos kézzel 8 bucit gömbölyítek.
- Leszórom szezámmaggal, duplájára kelesztem.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel, 20 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. Fehér zsemlében (szezámmaggal) |
Energia | 9637 kJ / 2300 kcal | 1205 kJ / 287 kcal |
Zsír | 65,9 g | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,7 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 389,4 g | 48,7 g |
amelyből cukrok | 20,2 g | 2,5 g |
Rost | 32,0 g | 4,0 g |
Fehérje | 22,1 g | 2,8 g |
Só | 13,0 g | 1,63 g |
A gluténmentes szezámmagos fehér zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle gyors ivóvíz reggeli Schär Mix B só szezámmag tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai xantán