Szezámmagos túrós gluténmentes sós rudak
Kitűnő vendégváró sós aprósütemény. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: kb. 30 kicsi, vagy 15 nagy rúdhoz
- 250 g túró
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 400 g Schär Farina gluténmentes lisztkeverék
- 70 g Alpro növényi alapú joghurtalternatíva (vagy sima natúr joghurt)
- 60 g víz
- 3 g gluténmentes porélesztő
- 10 g útifű maghéj
- 125 g margarin
- só
- kevés rizsliszt
- 1 db tojás (M-es) a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
- A porélesztőt kéz-meleg vízben feloldjuk, és az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
- 20 percet pihentetjük.
- Rizslisztes lapon átdolgozzuk (kissé ragadós a tészta!)
- Majd kinyújtjuk 1-1,5 ujjnyi vastagra és felcsíkozzuk.
- Minden csíkot kissé megtekerünk, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 °C fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 kicsi készítése 1 rúdban |
16 nagy sósrúd készítése esetén 1 rúdban |
Energia | 2747 kcal / 11455 kJ | 91 kcal / 379 kJ | 183 kcal / 763 kJ |
Fehérje | 60,9 g | 2,0 g | 4,1 g |
Zsír | 108,1 g | 3,6 g | 7,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 32,0 g | 1,1 g | 2,1 g |
Szénhidrát | 364,1 g | 12,1 g | 24,3 g |
amelyből cukrok | 17,0 g | 0,6 g | 1,1 g |
Rost | 30,4 g | 1,0 g | 2,0 g |
A gluténmentes szezámmagos túrós-sós rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro élesztő lisztkeverék margarin növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt Schär Farina só sós aprósütemények tojás túró víz